Aerial Yogaa eli ilmajoogaa tulossa Hotku Dojolle

14 helmikuun, 2017 Kiwellness No comments exist

Aerial Yogaa eli ilmajoogaa tulossa Hotku Dojolle

Kävimme Helsinkiläisen Vertical Clubin järjestämän Aerial Yogan eli ilmajoogan perustason ohjaajakoulutuksen. Tarkoituksenamme on paitsi syventää ja laajentaa omaa joogaosaamistamme, tuoda ilmajooga lajina Dojollemme jossain vaiheessa. Aluksi emme ehkä järjestä viikkotunteja, vaan silloin tällöin muutaman tunnin tai päiväkursseja sekä ryhmäohjelmia.

 

 

                  

 

Mitä Aerial Yoga on?

Aerial Yoga eli “ilmajooga” on maailmalla suhteellisen uusi laji ja sen ensimmäiset tunnit ovat pidetty New Yorkissa vasta vuonna 2006. Helsinkiläinen Vertical Club toi lajin Suomeen puolenkymmentä vuotta sitten. Ilmajooga yhdistää perinteisen joogaharjoittelun ilma-akrobatiaan, luoden monipuolisen kuntoharjoittelun koko keholle. Ilmajoogassa käytetään apuvälineenä vyötärön korkeudella olevaa kangaslenkkiä eli hammockia. Katosta kiinnitetyn pitkän kangaslenkin avulla voidaan tukea kehon paino, ja tehdä siten useita vaativiakin liikkeitä turvallisesti ja rauhallisesti.


Kenelle Aerial Yoga sopii?

Aerial Yoga eli Ilmajooga sopii jooga- ja pilatesharrastajillemme oman lajinsa syventämiseksi sekä kaikille liikunnasta kiinnostuneille jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja tehokasta kehon harjoittelumenetelmää. Ilmajooga kehittää tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja parantaa kehonhallintaa sekä venyvyyttä. Ilmajooga myös tehokkaasti venyttää ja avaa selän ja hartiaseudun lihasjäykkyystiloja.

 

                  

 

Kokemuksemme Ilmajoogaohjaajakurssilta

Oman kokemuksemme mukaan hammock eli kangas toimii kahdella tavalla normaalien joogaliikkeiden syventämisessä. Toisaalta kankaaseen voi tukeutua esimerkiksi seisoen tehtävissä tasapaino- tai kiertoliikkeissä ja saada näin apua ja helpotusta tekemiseensä. Samoin monet Asanat pystyy hahmottamaan paremmin kankaaseen tukeutuessa. Toisaalta kangas myös lisää tehoja venytyksiin esimerkiksi taaksetaivutuksissa. Kangasta voi käyttää myös vyön kaltaisesti venytystä lisäämässä. Kangas antaa huomattavasti tehoja lihasliikkeisiin ja sivuttaisiin tasapainoliikkeisiin. Kankaalla voi tehdä aivan akrobaattisiakin liikkeitä, mutta ilmajoogaa aivan kuin normaaliakin joogaa voi harrastaa kukin omista lähtökohdistaan. Nyt tarkoituksemme on syventää vielä omaa osaamistamme ja hankkia hammockit ja muu välineistö Dojolle .

Kunhan saamme kankaat viriteltyä niin tervetuloa testaamaan


Ilmajooga-terveisin

Kirsi ja Kimmo

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *